Expositie van Eugène Terwindt

Aanvang: 05/07/2021

Expositie van Eugène Terwindt in Galerie in de Kerkstraat.

De inmiddels 80-jarige Eugène Terwindt exposeert tot 22 augustus zijn nieuwste schilderijen in Galerie in de Kerkstraat en in “Het Colofon” in Arnhem.

Vervreemding binnen de grenzen van dat wat realiteit zou kunnen zijn. Zo zouden we de nieuwste schilderijen van Eugène het beste kunnen omschrijven. In eerste opslag zien we een dagelijks tafereel maar door een enkele toevoeging van een streep, een witte vlek of iets anders krijgt de gebeurtenis iets raadselachtig. Tegelijk is het kleurgebruik direct en helder waardoor ieder beeld zijn eigen werkelijkheid krijgt. Dit wordt een enkele keer versterkt door de compositie. We zien dan slechts een detail van een grotere gesuggereerde wereld waardoor we als kijker ruimte krijgen een eigen wereld te creëren.

In Galerie in de Kerkstraat zien we zijn 14 nieuwste werken en alhoewel Eugene dit jaar 80 is geworden is dit zijn eerste expositie met verhalende schilderijen. Naast schilder is Eugène ook monumentaal kunstenaar en was hij leraar, gecommitteerde en schreef hij veel over kunst. In Het Colofon hangen 5 werken van Eugène en deze werken zijn van een vroegere datum

Bezoek ook de Expositie van Eugène Terwindt in de Galerie in de Kerkstraat.

Zoek

Volg ons:

De inschrijving is succesvol. Bedankt voor je vertrouwen en we hopen je snel weer te zien.